Det finnes mange forskjellige muligheter i forhold til forbrukslån. Man kan få penger utbetalt på dagen, få finansiert kjøp av produkter slik at man får dem med seg på dagen, få rammelån, lån med betalingsanmerkninger og man kan få lån uten at man har registrert inntekt. I mange andre situasjoner vil man også kunne få forbrukslån, og forskjellen mellom de forskjellige typene lån er ofte prisen. Det er derfor viktig å vite hva slags type lån man ønsker å benytte seg av. Hvis man benytter seg av en annen type lån enn det man har behov for, så kan man regne med å betale mer for lånet enn man ønsker. Når man bestemmer seg for å låne penger, så er det få som ønsker å betale mer enn de må. Man har alltid noe annet man kan bruke de pengene man sparer på.

Låne-penger.com viser aktører som tilbyr lån på dagen i en oversiktelig liste.

Når man benytter seg av tilbydere av forbrukslån, så kategoriseres disse ofte i forhold til typen lån de tilbyr. De dyreste er dem som tilbyr de minste lånene. Disse tilbyr såkalte mikrolån, eller SMS-lån. I hovedsak er disse kommet på markedet for å tilby lån på dagen til folk som har behov for det. Disse tilbyderne kan tilby lån fra 500kr til så mye som 40000kr, med nedbetalingstid fra 10 dager til 2 år. Hvis du ikke har behov for penger på dagen, så kan disse lånene være vesentlig dyrere enn andre lån. Neste kategori er smålån. Disse kan beløpe seg opp til 100000kr og man kan få en nedbetalingstid på inntil 7 år. Disse oppstod i hovedsak for å tilby finansiering av produkter som deres egen bedrift selger, eller for å tilby finansiering for forbrukerelektronikk eller hvitevarer som de tidligere har tilbudt for utleie men heller har innsett at det er mer lønnsomt med finansiering for den generelle befolkningen. Den rimeligste typen forbrukslån er ordinære forbrukslån. Disse kan være helt opp til 600000kr og man kan få nedbetalingstid på inntil 15 år.

Hva slags lån trenger du

Når du skal benytte deg av et forbrukslån bør du ta deg tid til å tenke gjennom hva slags lån du har behov for. Velger du en annen type lån enn det som passer best for deg, så ender du opp med mer utgifter enn du ønsker. Du kan spare mye på å ta deg tid til å finne ut hvilket lån du faktisk har behov for og ved å sammenlikne priser mellom forskjellige tilbydere. Hvis man velger det første og beste tilbudet, så kan forskjellen være på tusener av kroner per år som man i stedet kunne brukt på noe annet.

Få bekreftet forbrukslån på timen

Når du har bestemt deg for å benytte deg av et forbrukslån, så trenger du ikke vente lenge før du vet om du får lånet eller hvilke betingelser du får for lånet. De fleste tilbydere har i dag automatisert denne prosessen slik at du kun trenger å fylle ut en søknad på nett, så får du umiddelbart svar på om du får lånet eller ei og hvilke betingelser du ønsker. Når du har funnet det lånet du ønsker å benytte deg av, så kan du som oftest bekrefte dette lånet elektronisk med BankID. Det betyr at du har fått bekreftet lån på timen.

Trenger du utbetaling samme dag?

Hvis du derimot ønsker utbetaling innen få timer, så kan dette raskt bli en dyr affære. Hvis du virkelig trenger denne løsningen, så bør du være sikker på det. Du kan ikke få utbetalt forbrukslån på timen, men det er mulig å få dem utbetalt samme dag. Tilbydere av mikrolån gir deg mulighet til å få utbetalt lån samme dag hvis du har søkt og bekreftet innen kl 12 eller kl 13 samme dag.